Wednesday, 22.01.2020.

OTVARAJU SE PREGOVORI O PLAĆANJU PREKOVREMNOG RADA U ZDRAVSTVU

(SSZSSH) Nastavno na zahtjeve SSZSSH i HSS MS-MT povodom objave pravnog stajališta Vrhovnog suda RH o načinu plaćanja prekovremenog rada u zdravstvu, u ponedjeljak, 20. siječnja 2020. u Ministarstvu zdravstva održan je sastanak reprezentativnih sindikata i predstavnika Ministarstva.

Državni tajnik, gdin. Tomislav Dulibić iskazao je namjeru Ministarstva zdravstva da se pristupi rješavanju narečenog pitanja kroz pregovore o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Kolektivnim ugovorom pitanje plaćanja prekovremenog rada riješilo bi se „pro futuro" - za buduće razdoblje, a paralelno s pregovorima dogovorili bi model rješavanja pitanja proteklog razdoblja.

U dogovoru sa sindikatima Ministarstvo zdravstva pristupit će i izradi naputka zdravstvenim ustanovama i FINI (COP) kako bi se pravilan obračun prekovremenog rada mogao primijeniti na plaću za veljaču s isplatom u ožujku.

Nakon održanog sastanka reprezentativni sindikati podnijeli su zajednički Prijedlog za izmjene i dopune Kolektivnog ugovora, a novi pregovori se očekuju početkom veljače.

Ispis 

Ostale novostiKada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)